Waarom een kinderzonnebril

KINDEROGEN EXTREEM KWETSBAAR VOOR UV

Uit onderzoek van het Oogfonds blijkt dat 82 procent van de Nederlandse kinderen hun ogen niet beschermen tegen uv-straling. En dat terwijl kinderogen extra kwetsbaar zijn, doordat de pupillen groter zijn en de ooglenzen minder beschermend pigment bevatten. Voordat ze achttien jaar zijn, zijn kinderen al blootgesteld aan 80 procent van de uv-straling van hun hele leven.

ONHERSTELBARE SCHADE

Bij de aanschaf van een zonnebril voor kinderen wordt vaak voornamelijk gekeken naar de prijs of alleen maar dat de bril leuk staat. “Elke zonnebril houdt toch gewoon de zonnestralen tegen?”, wordt vaak onterecht gedacht. De boosdoener zijn hier de onzichtbare, maar tevens schadelijke UV-stralen. Deze dringen de pupillen binnen en kunnen daardoor blijvende schade aan de ogen veroorzaken. N.B. Een onveilige zonnebril is daarom vaak dubbel gevaarlijk: niet alleen laat deze een flink percentage van deze schadelijke UV-stralen door, maar door de donkere lens gaan ook de pupillen nog eens extra ver open staan. Daardoor is de kans op beschadiging van de ogen dus reëel aanwezig.

SPECIALE PASVORM KINDERGEZICHTEN

Voor het maken van een goed passende kinderbril moet er goed worden gekeken naar de contouren van het kindergezicht. Veel fabrikanten kiezen ervoor hun gewone brillen simpelweg te verkleinen om het vervolgens kinderbril te noemen. Bij Altitude Eyewear zijn de kinderbrillen echter volledig afgestemd op het kindergezicht. Kinderen hebben namelijk een andere verhouding tussen neus en oren, vaak een plattere neus en een breder voorhoofd. Altitude Eyewear kinderbrillen hebben daardoor een betere pasvorm en worden dan ook met plezier gedragen. Bovendien worden alle brillen geleverd met een speciaal brillenkoordje dat o.a. voor betere fixatie van de bril zorgt.

100% BESCHERMING TEGEN SCHADELIJK UV

De kinderzonnebrillen van Altitude Eyewear zijn wel veilig voor de kinderogen. Alle kinderzonnebrillen van Altitude Eyewear zijn namelijk uitgevoerd met lenzen van zeer hoge kwaliteit, die schadelijke UV-stralen voor de volle 100% tegenhouden. Bovendien zijn de kinderbrillen van Altitude Eyewear uitgevoerd met lenzen van minimaal categorie 3, wat wil zeggen dat meer dan 85% van het zichtbare licht wordt tegengehouden, Daardoor is er minder ongemak en raken de ogen dus veel minder snel vermoeid. En niet onbelangrijk bij kinderen : de lenzen van de Altitude Eyewear-brillen zijn nagenoeg onbreekbaar en krasbestendig.

VOOR KINDEREN VAN 0-12 JAAR

Altitude Eyewear heeft brillen voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten, die vaak in de kinderwagen liggen en dus continu richting de zon kijken, zijn er de onbreekbare Doudou-modellen. Verder is er een serie brillen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In totaal zijn er bijna 46 verschillende modellen verkrijgbaar.

100% BESCHERMING

AIE Kinderzonnebrillen zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardige lenzen en bieden 100% bescherming tegen schadelijke UV-straling.

Enkele van onze modellen…